Украинската оперна звезда Тамара Калинкина ще бъде солистка на Старозагорската опера. Сопраното е

...
Украинската оперна звезда Тамара Калинкина ще бъде солистка на Старозагорската опера. Сопраното е
Коментари Харесай

Сопрано от Киев намери спасение в Старозагорската опера

Украинската оперна звезда Тамара Калинкина ще бъде солистка на Старозагорската опера. 

Сопраното е напуснала Киев и пътува към Стара Загора дружно със фамилията си, което също ще бъде настанено в града, заяви през вчерашния ден шефът на културния институт Огнян Драганов. Той уточни пред Българска телеграфна агенция, че се гордее, че в състава на Старозагорската опера ще има толкоз надарена певица.

От Държавна опера-Стара Загора ще се погрижат да устроят и околните й в града без значение от държавните неразбории по тематиката, които затрудняват регистрацията и статута на украинските бежанци. 

Тамара Калинкина е Заслужила артистка на Украйна (2018). Завършила е Киевския държавен музикален лицей на името на Р. Глиер през 2005 година и Националната музикална академия на Украйна " П. И. Чайковски "  през 2009 година От 2004 до 2011 година е водещ солист на Киевския народен научен оперетен спектакъл. От 2011 година е солистка на Националната опера  на Украйна, където извършва функциите на Виолета от " Травиата ", Мими и Мюзета от " Бохеми ", Маргарита от " Фауст ", Татяна от " Евгений Онегин ", Йоланта от едноименната опера на Чайковски, Лаурета от " Джани Скики " и др. Гостувала е на сцените на разнообразни оперни театри и концертни зали във Варшава, Парма, Неапол, Дубай, Сау Пауло, Скопие. 

" Водят се диалози и с втора певица, която да се причисли към хора. Тя е с рекомендацията на Старозагорския митрополит Киприан ", сподели още Огнян Драганов.

С отворени порти сме за артистите от Украйна, акцентира шефът на операта в града под липите. В най-голямата извънстолична оперна натрупа на България тази година вземат участие 360 актьори, измежду които и чужденци.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР